Скільки потрібно їсти хліба?

Які норми існують щодо вживання борошняних виробів?

User Rating: 5 / 5

Які норми існують щодо вживання борошняних виробів?

Складно уявити собі їжу без хліба, акуратно нарізаного і розставленого на тарілці. Сніданок, обід, вечеря завжди відбуваються з його вживанням, що забезпечує необхідну ситість. А чаювання з булочками і здобою, проходить також смачно і апетитно. У зв'язку з цим, виникає питання - а скільки слід з'їдати таких виробів в день, щоб не перевищити норму?

Слід зазначити, що кожного людини існує своя окрема норма, яка залежить від індивідуальних особливостей організму, його фізіологічних даних. Чималу роль в нормах споживання відіграє і стан здоров'я. Так, наприклад, хворим на цукровий діабет 2-го ступеня, рекомендується, їсти якомога менше мучного, а тим більше випічки і здоби, насичених цукром. Але їли без цього ніяк не обійтися, то житній або Бородинський (чорний), найоптимальніший варіант. Але ні в якому разі не дріжджовий.

Скільки потрібно їсти хліба?

Кількість споживання мучного для інших людей, які не контролюють перевищення цукру в крові, розраховуються по кілокалоріям, а це для здорової людини становить приблизно 1400-2170 ккал. Фахівці-медики прийшли до однозначного висновку, що зовсім відмовлятися від борошняних виробів не можна, так як в ньому міститься велика кількість вітамінів В, вітаміну Е, вуглеводів, а також багато заліза і магнію. А ці речовини корисні для людського організму.

ПОРАДА! Вживайте в їжу лаваші та коржі, виготовлені з прісного тіста. В цьому випадку ви не будете вираховувати калорії, і замислюватися про їхню енергетичну цінність!

Чи можна від нього поправитися?

Це питання цікавить багатьох жінок, особливо тих, які стежать за своєю фігурою. Медики прийшли до висновку, що немає, але за умови дотримання норми. Фахівці-дієтологи вважають, що при відсутності протипоказань, середня норма повинна складати не більше 300 г борошняних виробів в день.

Скільки потрібно їсти хліба?

Дуже часто виникає питання у виборі сорту, який найкраще вживати. Будь-хліб корисний для організму, але в чорних сортах більше вітамінів і клітковини, білий не викликає печію, а найкориснішим вважається з цільного зерна. Також багато рекомендацій по-поводу лавашей і коржів, які менш калорійні і здатні замінити борошняні вироби на дріжджах.

Який повинен бути раціон харчування?

Для підтримки організму в тонусі, раціон здорової людини повинен включати в себе більше 100 різноманітних продуктів харчування, в тому числі і хліб. Всі вони повинні містити корисні речовини, вітаміни, жири, мінерали, щоб забезпечувати нормальну роботу організму. Багато з них, за винятком макаронних виробів, вживаються з хлібом. Тому якщо ви стежите за своєю фігурою і вважаєте калорійність кожного продукту, то здійснюєте розрахунки з урахуванням кількості споживання мучного та випічки. А це плюс додатково 1,4-2,17 тис. кілокалорій.

Скільки потрібно їсти хліба?